![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIPctOX45cT5VVmAXHEwtRPahtsri9Pof6WlVkJGyMD4gAn6yUEN_O_z3oAV0FS4jO2fkkrFA09FWa_noxd68qCfOi4cJJPrRo5XFakmZT2JUZFIOJ_rwy6q9k_Ln96NTDUIFRXcUTOhc4/s320/DSC00137.jpg)
Nu har jag precis tillagat musli för första gången i mitt liv och mycket riktigt som Johan påpekade spred det sig en doft i lägh som om det var någon god kaka jag hade i ugnen. Det ska bli riktigt gott att ha sin egen musli på filen imorgon.
Nedan är ett basrecept, sen är det ju upp till var och en vad man tycker är gott att ha i sin musli.
Ingredienser
dl dinkelflingor
5 dl boveteflingor
3 msk kanel
2 dl hackade valnötter
½ dl hackade pistagenötter
1 dl hackade cashewnötter
1 dl solrosfrön
1 dl skalade sesamfrön
½ kokosflingor
½ dl linfrön
½ dl rapsolja
1 dl vatten
½ dl flytande honung
Efter rostning (ta några av nedanstående)
russin
torkade fikon i mindre bitar
torkade aprikoser i mindre bitar
torkade blåbär
torkade tranbär
torkade goijibär
Tillagning
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Blanda alla torra ingredienser.
3.Blanda rapsolja, vatten och honung och häll över blandningen. Rör om ordentligt.
4.Bred ut på långpanna och rosta i ugenen i 20-25 minuter, rör om mellan varven.
5.Tillsätt några, eller alla, av de torkade bären.
6.Blanda alla ingredienser väl och förvara i en lufttät burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar